Новини та події

Сукню Джамали для «Євробачення» продали на аукціоні — кошти передадуть потерпілим від війни українцям

Сукню-вишиванку, в якій Джамала відкривала «Євробачення» у 2017 році, продали на благодійному аукціоні Catawiki за 173 тисячі гривень. Кошти від продажу підуть українцям, які постраждали від російської агресії. Про це розповіла сама співачка у своєму Instagram.

Символічно, що вбрання пішло з молотка напередодні Дня вишиванки, яке святкувалося в Україні 19 травня. «Загалом організатори зібрали майже 276 тисяч гривень. Усі кошти будуть передані благодійному фонду Yellow-Blue, який допомагає потерпілим у війні українцям»,— написала Джа.

Раніше співачка розповідала, ця сукня авторства Юлії Магдич для неї особлива – у ній зійшлися традиції та історія рідної країни. Біле вбрання з червоною вишивкою та величезними пензликами стало ключовим лотом аукціону. Усього було представлено 11 речей від учасників «Євробачення» різних років.

Благодійний аукціон на підтримку України Catawiki вже допоміг зібрати 100 тисяч євро, переданих Фонду ЮНІСЕФ для підтримки українських дітей та сімей, які постраждали від російської агресії.

Акції фонду, Yellow-Blue Charitable Foundation, Фонд Жовто-Блакитний